bryllupsdag - bryllupsfotograf

Bryllups dage.

Når kærligheden sejrer år efter år, så kan man fejre sin bryllupsdag på forskellig vis, vi har siden vi blev gift valgt, at fejre vores bryllupsdag et sted ude i verden, det har taget os til Mallorca, Skotland, Frankrig, Belgien og Dubai. Desværre har det de seneste par år ikke rigtig kunne lade sig gøre, men det gider vi ikke tale om her, for nu er kærligheds sæsonen lige om hjørnet, og vi er booket til rigtig mange dejlige bryllupper igen i år.

Der er lige så mange måder at fejre bryllupsdagen på som der er brudepar. Nogle par går ud og spiser en dejlig middag, måske på deres yndlings restaurant eller et nyt sted hvert år, andre laver en virkelig romantisk middag hjemme, mens nogle slet ikke fejrer det, der er intet rigtigt, og dermed ej heller noget forkert, det er lige som til brylluppet JERES DAG, og derfor JER DER BESTEMMER hvordan dagen skal fejres eller om den overhovedet skal fejres.

Nogle par giver gaver, som læner sig lidt op af titlen på bryllupsdagen. F.eks. ved Bomuldsbryllupsdagen, gives der eksempelvis et stykke tøj i bomuld, til Sukkerbryllupsdagen som er jeres 6 bryllupsdag kan man f.eks. give en æske med slik, og ti Blomsterbryllupsdagen skal der måske skrues lidt ekstra op for blomsterne.

Den første bryllupsdag man har er Papirbryllupsdagen, her er der ofte en tradition for, at man spiser toppen af bryllupskagen, såfremt denne er gemt i fryseren fra brylluppet året før.

Fra de første 1 – 25 års bryllups dage findes der et navn på hver eneste af bryllupsdagene. Efter de 25 år som er Sølvbryllupsdagen, så er der “kun” en titel hvert femte år, og sådan er det helt op til jeres 90 års bryllupsdag, som er jeres “Granitbryllup”, wow det er virkelig mange år at stå sammen i tykt og tyndt.

Men hvad hedder de forskellige bryllups dage egentlig?

1 år: Papirbryllup 

2 år: Bomuldsbryllup 

3 år: Læderbryllup 

4 år: Blomsterbryllup 

5 år: Træbryllup 

6 år: Sukkerbryllup 

7 år: Uldbryllup 

8 år: Bronzebryllup 

9 år: Pilbryllup/stråbryllup 

10 år: Tinbryllup 

11 år: Stålbryllup 

12 år: Silkebryllup 

12,5 år: Kobberbryllup 

13 år: Kniplingsbryllup 

14 år: Elfenbensbryllup 

15 år: Krystalbryllup 

16 år: Månebryllup 

17 år: Ametystbryllup 

18 år: Margueritbryllup 

19 år: Granatbryllup 

20 år: Porcelænsbryllup 

21 år: Turkisbryllup 

22 år: Alliancebryllup 

23 år: Tulipanbryllup 

24 år: Karatbryllup 

25 år: Sølvbryllup 

30 år: Perlebryllup 

35 år: Koralbryllup 

40 år: Rubinbryllup 

45 år: Safirbryllup 

50 år: Guldbryllup 

55 år: Smaragdbryllup 

60 år: Diamantbryllup 

65 år: Krondiamantbryllup 

70 år: Jernbryllup 

75 år: Kronjuvelbryllup

80 år: Egebryllup 

90 år: Granitbryllup